top of page

Vrijwillig vrijwilliger oktober #2


Gefeliciteerd, je hebt gewonnen! JUF! JUF! Je mag een dagje in de dierentuin werken. JUF! ... Sst, je moet even stil zijn. Waar was ik. Ja, hier. Je mag een dagje in de dierentuin werken. JUF! Ik moet echt wat zeggen! ... Oké J, zeg het maar. ... Ik vind dat je echt een mooi shirt aan hebt juf. ... Dank je wel J. Op weg naar de tuin... Juf, ik vind dat je ook een mooie trui aan hebt! Ik ook! Ja, ik vind het ook!

-Yes, ik heb gescoord met mijn shirt vol sinaasappels.

Gefluister... Meiden, letten jullie even op? Ik wil graag weten welke dieren jullie op deze plaat zien? D, kan je me vertellen welke dieren je ziet? Uhhh,... Een vogel en een hond. Ja, prima. Nog meer gefluister en wijzen naar de plaat... Meiden, nu is het genoeg. Opletten. Juf, ze spreekt Turks. Kan je mij dan vertellen wat ze zegt? Ja, ze zei 'hond' in het Turks. En wat is 'hond' in het Turks dan? Köpek Keupek? Ja! Köpek. En zo hebben we ook vissen (balık) gezien in het boek en ken ik nu ook de woorden 'tafel' en 'fiets' in het Turks! (tablo & bisiklet)

Iedere donderdag en vrijdag doe ik vrijwilligerswerk. Op de donderdagochtend lees ik peuters & kleuters met een taalachterstand voor en op vrijdag ga ik samen met bejaarden in een verzorgingshuis schilderen. Zo combineer ik twee van mijn passies met een goede daad! En om er nog een in de mix te gooien ga ik hier rondbazuinen wat ik met jong en oud allemaal beleef.16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kijk!

home.png
bottom of page