top of page

Vrijwillig vrijwilliger oktober #4


Mwah... Wat vind jij? Leuk, vooral zo doorgaan. Deze week is het herfstvakantie dus hoef ik niet voor te lezen, maar ik ben wel naar de schildersclub in het verzorgingshuis geweest. Daar hebben we alleen vrij met Kerst en Oud & Nieuw. Dit zijn ongeveer de wekelijkse gesprekjes die we voeren.

U bent goed op weg mevrouw H, vooral die bonte specht! Echt heel mooi. Vind je? Ja, dat vind ik. Oh en ze haalt haar schouders op en schildert verder. Wat ga je eigenlijk doen met de koolmees? Schilder je 'm weg? Ja, nou 't wil niet. Tuurlijk wel, kom we gaan er samen even naar kijken.

Ohh C, wat mooi! Hoor ik verder op. Jongens, allemaal even kijken naar het werk van C. Er komt wat goedkeurend gemompel vanuit de groep. 't Is zo kaal hè.. Zegt C op z'n Amsterdams. Vin er niks an. Dan vult u het toch op met de bloemen die u hier ook geschilderd hebt? Ja, ja, denk je dat dat mooi wordt? Zeker, doe maar. U zult zien dat het mooi wordt. Uiteindelijk is C klaar met haar schilderij. Ze heeft de letter C geschilderd. Ha, nou vin het wel goed zo. Ik ben klaar hoor. Ja, mooi C. Zal ik 'm even aan de groep laten zien? Onze begeleidende kunstenaar pakt het blad op en zorgt ervoor dat iedereen even opkijkt. Nee, t ziet er niet uit! En als we het een kwartslag draaien? Dan lijkt het net een arrenslee! Ja, hé...! Zo kan ik het ook

Iedere donderdag en vrijdag doe ik vrijwilligerswerk. Op de donderdagochtend lees ik peuters & kleuters met een taalachterstand voor en op vrijdag ga ik samen met bejaarden in een verzorgingshuis schilderen. Zo combineer ik twee van mijn passies met een goede daad! En om er nog een in de mix te gooien ga ik hier rondbazuinen wat ik met jong en oud allemaal beleef.


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
home.png
bottom of page